Site Overlay

Omheiningen

Een omheining is een afscheiding rondom een stuk grond. Een omheining wordt vaak geplaatst om een gedeelte te scheiden van een ander gedeelte. Een omheining wordt ook wel een afrastering genoemd. Een omheining kan voor vele doeleinden geplaatst worden. Het kan zijn om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar een erf oplopen. Hierdoor kan ook een stukje veiligheid gewaarborgd worden. Het kan ook zijn dat er een omheining ergens geplaatst wordt om dieren bij elkaar te houden. Of juist om dieren van elkaar gescheiden te houden. Een omheining kan van allerlei materialen gemaakt worden.

Omheining voor de tuin of erf

In het geval van een omheining voor een tuin of erf, wordt vaak een hek gebruikt. Er bestaan allerlei soorten hekken. Zo heb je sierhekwerk, spijlenhekwerk of gaashekwerk bijvoorbeeld. Al deze soorten worden in principe van metaal gemaakt. Het sierhekwerk wordt, zoals de naam zegt, gebruikt voor de sier. Een spijlenhekwerk of gaashekwerk wordt vaak ingezet als er toegang verboden moet worden.

Deze hekwerken zie je dan ook vaak terug bij bedrijfsterreinen bijvoorbeeld. Een omheining kan ook van hout gemaakt worden. Dit zie je vaak terug in de vorm van schuttingen in de achtertuin. Ook kan er een combinatie gemaakt worden van hout en metaal. Ook dat is terug te zien in hekwerk voor tuinen. Dan heb je bijvoorbeeld gaas van metaal en palen van hout waaraan het bevestigd is.

Omheining voor dieren

Voor de omheining van dieren zie je vaak het gebruik van hout. Dit oogt wat natuurlijker. Echter, als het gaat om de omheining van een weiland, zie je vaak een combinatie van hout met metaal. Er lopen dan ijzeren draden tussen de houten palen, die ervoor zorgen dat de dieren niet weglopen. Dit kan wat meer stevigheid bieden dan alleen het gebruik van hout. Bovendien is het goedkoper om metaal te gebruiken in plaats van alleen hout. Ook gaat metaal langer mee dan hout.

Soms staan de draden onder stroom, zodat het dier schrikt als het tegen het draad aankomt. Ook is dit soms prikkeldraad. Dit kan handig zijn in het geval van zware dieren die mogelijk met hun gewicht de omheining stuk zouden kunnen maken. Vaak zit er een stevige poort tussen als de dieren het weiland weer uit moeten. Deze poort wordt vaak ook van metaal gemaakt.

Copyright © 2000-2020 Inrichting-Huis.nl - alle rechten voorbehouden