Site Overlay

Kozijnen plaatsen; waar op letten?

Voor het aanleggen van een plafond zijn verschillende soorten plafond materiaal beschikbaar. Daarbij is het ook belangrijk dat de kozijnen goed passen. Dit is materiaal wat kant en klaar kan worden gekocht en wat gemakkelijk kan worden aangebracht. Als een plafond erg vuil is, bijvoorbeeld door aanslag van sigarettenrook, dan is het soms voordeliger om het te vervangen in plaats van te proberen het plafond weer wit te krijgen. In oudere woningen is het plafond soms van beton of van hout met een bepaalde afwerking. Hout werd vaak gebruikt voor slaapverdiepingen omdat dit goedkoper is. De kozijnen vervangen heeft altijd voordelen, check het op Contour kozijn.

Energielabel

De isolatie van een woning of bedrijfspand is vandaag de dag een ‘hot item’. Alle panden in Nederland moeten immers een energielabel krijgen. En hoe beter de isolatie is geregeld, hoe hoger dit energielabel. Een hoog label is gunstig want hiermee kun je een betere prijs krijgen als je een pand verkoopt of verhuurt. Als een huis of bedrijfspand wordt verkocht of (opnieuw) verhuurd, is het verplicht om dit energielabel te hebben.

Glas

Het glas in je woning verdient de nodige aandacht. Natuurlijk was je met enige regelmaat de ramen, maar het kan ook nodig zijn het glas in je woning te vervangen. Dit is natuurlijk nodig als er een ruit sneuvelt maar er kunnen ook andere redenen zijn om een ruit te vervangen. Bij breuk is het raadzaam om het glas zo snel mogelijk te laten vervangen. Een kapotte ruit maakt je huis kwetsbaar voor inbraak en bovendien is het ook niet echt comfortabel wonen, tenzij het alleen om een barst gaat.

Copyright © 2000-2020 Inrichting-Huis.nl - alle rechten voorbehouden