Site Overlay

Hoveniers

Hoveniers zijn personen die als beroep tuinen aanleggen en onderhouden. Het kan hierbij ook gaan om andere groenvoorziening dat tuinen. Er zijn hoveniers die gespecialiseerd zijn in bepaalde werkzaamheden. Ook kan het zijn dat ze een bepaalde stijl hebben van tuinen aanleggen. Maar in principe kunnen alle hoveniers tal van werkzaamheden uitvoeren. Het is maar net wat je zelf zou willen voor bijvoorbeeld de tuin. Je ziet vaak dat mensen een hovenier inschakelen bij de aanleg van de tuin. Dat is echt het grove en grote werk. Dan kunnen ze daarna zelf het onderhoud verrichten van de tuin.

Werkzaamheden van een hovenier

Er zijn dus tal van werkzaamheden die een hovenier kan uitvoeren. In het kader van de aanleg van de tuin of groenvoorziening, zijn er een aantal werkzaamheden te noemen. Zo kan een hovenier een ontwerp maken voor de groenvoorziening. Een hovenier heeft dus vaak de nodige skills om een goed en degelijk ontwerp te maken voor de tuin of groenvoorziening. Hij of zij kan precies alles afmeten en op papier laten zien. Dit maakt het ook overzichtelijk voor anderen die niet precies weten wat er allemaal gaat gebeuren. Een hovenier leg ook een vijver, terras, schutting of paadjes. Deze werkzaamheden zie je natuurlijk vaak terug in de achtertuin. Ook kan een hovenier vaak een irrigatiesysteem aanleggen. Een irrigatiesysteem is een systeem dat aangelegd wordt om het land te bewateren. Dit zie je vaak op het land waar groenten worden verbouwd.

Onderhoudswerkzaamheden van een hovenier

Onderhoud moet zo nu en dan verricht worden. Als je dit uit handen wilt laten nemen, biedt een hovenier uitkomst. Zo kan een hovenier alle planten snoeien, opnieuw planten of weghalen. Een hovenier onderhoudt ook bijvoorbeeld het gazon. Dat is vooral in de zomer erg belangrijk, met de hitte kan het gras snel verdorren. Als je vermoed dat een boom in de tuin ziek is, kan je een hovenier langs laten komen om deze te laten checken. Hij of zij kan advies geven en zo nodig de boom verwijderen. Let wel op dat je checkt of er toestemming van de gemeente nodig is om een boom te laten verwijderen. In sommige gevallen heb je een vergunning nodig en soms is het ook simpelweg niet toegestaan om hem weg te halen. Als je kan aantonen dat de boom ziek is kan het natuurlijk vaak wel.

De laatste stappen

Na het egaliseren van de grond leg je de graszoden neer. Zorg dat ze heel nauw tegen elkaar aanliggen. Vul vervolgens de randen op met potgrond. Nu kun je de graszoden dieper de grond in duwen met een tuinwals. Als alles er goed bijligt, is de klus bijna geklaard. Zorg er nu gedurende twee weken voor dat je het gazon veel water geeft elke dag. Zo hecht het gras zich op de plek. Als je geen graszoden wilt gebruiken, maar zaadjes. Dan zorg je ervoor dat je de zaadjes op de aarde legt en deze rustig met een hark wat dieper de grond in krijgt. Ook hierbij geldt dat je het gazon dan gedurende twee weken elke dag sproeit. Als het goed is zie je na twee weken dat het gras gaat ontkiemen.

Copyright © 2000-2020 Inrichting-Huis.nl - alle rechten voorbehouden