Site Overlay

Glasisolatie

Er zijn vele verschillende soorten glas. De meeste ramen worden gemaakt om te zorgen voor een goede isolatie. Er is echter ook zogenoemde veiligheidsglas. Veiligheidsglas kan ervoor zorgen dat je persoonlijke veiligheid beter gewaarborgd is en ook je spullen. Dus naast glas met isolerende werking, bescherming tegen de zon, brandvertraging of geluidswerend glas kun je ook kiezen voor veiligheidsglas.

Waarom veiligheidsglas?

Er zijn verschillende redenen om voor veiligheidsglas te kiezen. Denk hierbij aan letselveilig glas, doorvalveilig glas en ook inbraakwerend glas. Brandveiligheid hebben we gemakshalve buiten beschouwing gelaten.

Letselveilig veiligheidsglas

Hierbij moet je vooral denken aan glas wat je beschermt tegen snijwonden als je erdoor heen of erop valt. Soms kan het nare gevolgen hebben als je door glas valt en kun je de meest vervelende snijwonden krijgen. Een goed voorbeeld van letselveilig veiligheidsglas is de autoruit. Die versplinterd namelijk nooit. Je zult alleen barsten in de ruit krijgen. Hierdoor voorkom je dus dat je snijwonden krijgt. Je kunt echter wel een flinke blauwe plek krijgen.

Inbraakwerend veiligheidsglas

Een ander voorbeeld van veiligheidsglas is inbraakwerend glas. Hiermee ben je beter beschermd tegen inbrekers. Een inbreker kan bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk (of helemaal niet) het ruit inslaan.

Doorvalveilig glas

Door gebruik te maken van PVB gelaagd glas is het mogelijk om te voorkomen dat iemand door het glas kan vallen. Het mag wel breken, maar niet kapot gaan. Denk aan wolkenkrabbers of bijvoorbeeld grote ramen op de vijfde verdieping. Je wilt dan natuurlijk niet dat iemand door het glas kan vallen.

Copyright © 2000-2020 Inrichting-Huis.nl - alle rechten voorbehouden