Site Overlay

Gevelonderhoud; wat is dat?

De gevel is een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om het uiterlijk van je woning. En net als de rest van je huis is het belangrijk voor de gevel om goed onderhouden te worden. Het is belangrijk om de gevel op de juiste manier te onderhouden. Door dit te doen zie je al direct een van de voordelen die gevelreiniging te bieden heeft. Je ziet dat je woning een mooie uitstraling krijgt na een behandeling. Ook zal het slecht onderhouden van je gevel het leefklimaat binnen de woning aantasten. Dit kan doordat de muren te vochtig zijn en hierdoor ongedierte en schimmels aantrekken.

Andere voordelen

Door te kiezen voor een goede gevelreiniging kan je woning veel langer meegaan. Je huis zal meer waard worden en haar waarde ook weten te behouden. Daarnaast zorgt een goede gevelreiniging en een schone gevel voor een positief effect op de energierekening (vochtige binnenkamers zijn lastiger te verwarmen). De gevel wordt tevens minder snel aangetast en zal veel langer een goede bescherming zijn tegen weer en wind. De gevel wordt immers volop blootgesteld aan harde regen, sneeuw, vorst, hagel en ook de warme zon.

Wat kost een gevelreiniging?

Een van de voordelen is dat ook de kosten van gevelreiniging goed te overzien zijn. Informeer bij een gevelreiniger op welke manier je gevel het beste gereinigd kan worden en welke kosten hierbij horen. Het beste is zelfs om meerdere offertes van verschillende gevelreinigers op te vragen. De prijzen beginnen bij zo een €6 euro per m2 (hogedrukspuit koud water).

Als je de gevel wilt laten reinigen dan is het goed om ook bekend te zijn met de nadelen. Het is goed om op basis van de voordelen en de nadelen een bewuste keuze te maken. Laten we enkele nadelen met je bespreken, zodat je hier ook van op de hoogte bent als je een gevelreiniger in wilt schakelen.

1) Gevelreiniging nadelen: schade

Een van de grootste nadelen is toch wel de mogelijke schade die je krijgt als je gevelreiniging gaat uitvoeren. Zo kun je beschadigde voegen krijgen, bakstenen waar de hoekjes vanaf zijn en ook putjes in een gladde steen. Daarnaast kan ook het voegwerk opgelost raken door de chemische reinigingsmiddelen die je gebruikt. Het is belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn. Je wilt immers dat de gevel er ook mooier uit komt te zien. Zorg voor een goede bescherming en laat de gevelreiniger rustig zijn werk doen. Een spoedklus zal immers alleen maar meer schade opleveren aan de woning.

2) Gevelreiniging nadelen: indirecte schade

Sommige nadelen kun je niet direct zien. Als je bijvoorbeeld een baksteen of natuursteen hebt dan kan vuil de steen beschermen voor het opnemen van een overtollige hoeveelheid vocht. Het is dan mogelijk als het vuil weg is dat de stenen opeens veel vocht kunnen gaan opnemen. Dit kan tot vochtproblemen leiden en ervoor zorgen dat je hier nadelen van ondervindt. Het is daarom goed om na een gevelreiniging ook te kiezen voor het impregneren van de stenen. Zo voorkom je dit namelijk. Een professionele gevelreiniger kan je hier meer over vertellen.

Copyright © 2000-2020 Inrichting-Huis.nl - alle rechten voorbehouden