Site Overlay

Bomen snoeien is belangrijk

Vrijwel alle bomen moeten jaarlijks gesnoeid worden om ze in vorm te houden. Zo blijft de boom mooier en ook gezonder. Toch zijn er veel mensen die dit niet doen. Niet iedereen vindt het een leuk werkje. Er zijn ook mensen die er bewust voor kiezen om hun bomen niet te snoeien. Dit komt omdat het snoeien voor sommige bomen ook negatieve gevolgen kan hebben. Bij fruitbomen zullen de vruchten na een snoeibeurt bijvoorbeeld minder goed smaken. Niettemin is het wel noodzakelijk om ook deze bomen ieder jaar te snoeien.

Vroeg of laat zullen er namelijk wel dode takken aan zitten en dit zal op de lange termijn alsnog slecht zijn voor de kwaliteit van het fruit en de conditie van de boom. En hoe langer je ermee wacht, hoe groter de boom is en hoe moeilijker het snoeien wordt. Jaarlijks snoeien is dus aan te bevelen. Om de kwaliteit van het fruit niet te negatief te beïnvloeden kun je dit het beste in de herfst of de winter doen. De boom is dan in ruststand en je kunt de takken goed zien. Bovendien zit er dan ook geen fruit aan. Is de boom al te groot om te snoeien? Laat dit dan altijd over aan een gespecialiseerd vakman. Deze heeft meer verstand van bomen en weet dus ook het beste wat je wel en niet moet snoeien. Daar komt nog eens bij dat hij het veel sneller en bovenal veiliger kan dan jij.

Als je een boom wilt kappen kun je dit in de meeste gevallen het beste door een ervaren hovenier laten doen. Dan weet je zeker dat de boom goed wordt verwijderd en eventuele schade gedekt wordt door de verzekering van het hoveniersbedrijf. Bovendien breng je jezelf en je omgeving niet in gevaar. Het is echter begrijpelijk dat je er liever niet teveel geld aan uitgeeft, het leven is namelijk al duur genoeg. Maar als je je afvraagt hoeveel het kappen van een boom kost kunnen we hier helaas geen goed antwoord op geven. Geen boom is namelijk hetzelfde. Er zijn overigens wel een aantal dingen die meespelen in het uiteindelijke kostenplaatje. Om te beginnen is het formaat van de boom heel belangrijk. Hoe groter de boom, hoe gecompliceerder het kapproces is. Dit betekent gevaarlijker, moeilijker en ook meer werk. En dit resulteert op zijn beurt weer in een hogere prijs.

Copyright © 2000-2020 Inrichting-Huis.nl - alle rechten voorbehouden