Site Overlay

Aandachtspunten zonnepanelen; waar op te letten?

De terugverdientijd is rond de tien jaar. Hierna heb je dus nog zeker vijftien jaar profijt van gratis zonne-energie. Ook is het belangrijk om de zonnepanelen op de juiste manier te laten plaatsen voor een maximale opbrengst van de zon.

Als je meer energie opwekt met je zonnepanelen dan je verbruikt dan heb je recht op een terugleververgoeding zonnepanelen. Het is goed om te weten dat hier ook tal van andere termen voor worden gebruikt. In dit artikel spreken we echter van de terugleververgoeding zonnepanelen. De terugleververgoeding zonnepanelen is het tarief wat gehanteerd wordt door de energieleverancier en wat je per kilowattuur aan geleverde energie aan het net terugkrijgt, na de saldering.

Zonnepanelen op je dak en het teruglevertarief zonnepanelen

Als je zonnepanelen op je dak hebt en je wekt hiermee 2.500 kilowattuur mee op dan heb je het leuk gedaan. Zeker als je per jaar 3.500 kilowattuur verbruikt. Je moet dan nog wel 1.000 kilowattuur afrekenen aan het energiebedrijf voor wat je verbruikt hebt. Via de saldering regeling wordt er dan dus over de 1.000 kilowattuur afgerekend. Het is goed om te zien dat voor ongeveer 89 procent van alle huishoudens met zonnepanelen geldt. De zonnepanelen zorgen ervoor dat je minder moet betalen aan je energieleverancier.

Het kan echter beter!

Wat nu als je meer energie opwekt met zonnepanelen dan je verbruikt? Als je met de zonnepanelen meer energie produceert dan je verbruikt dan krijg je geld terug van de energieleverancier. Ze moeten dan geld aan jou betalen. En dan komt de term teruglevertarief zonnepanelen om de hoek kijken. Op basis van het teruglevertarief zonnepanelen wordt er dan afgerekend over de hoeveelheid energie die je hebt opgewekt met je zonnepanelen.

Als je bijvoorbeeld 4.500 kilowattuur hebt aangemaakt en je hebt 4.000 kilowattuur verbruikt dat jaar dan moet de energieleverancier over 500 kilowattuur jou een vergoeding betalen. En die vergoeding is dus de teruglevertarief zonnepanelen. Per energieleverancier kan deze vergoeding verschillen. Het is echter vastgesteld met een wettelijk minimum, zodat je jouw geld kunt terug verdienen op je investering.

Copyright © 2000-2020 Inrichting-Huis.nl - alle rechten voorbehouden